MODUL III – Pronunțarea și redactarea unei hotărâri arbitrale executabile

Despre ce?
Modulul III de cursuri acoperă noțiuni specializate și exemple practice referitoare la pronunțarea și redactarea unei hotărâri arbitrale care poate fi pusă în executare.

Cui i se adresează?
Modulul III de cursuri se adresează absolvenților Modulul I și II sau absolvenților unui curs teoretic de dreptul arbitrajului la nivel de program de master sau doctorat și care au practică în dreptul arbitrajului și experiență în arbitraj.

Când?
Modulul III de cursuri este organizat pe o perioadă de trei zile (vineri, sâmbătă și duminică). Următoarea sesiune de curs se va organiza pe 22, 23 si 24 martie 2024.
Înscrierile se pot face la adresa de email academia@businessarbitration-aiba.org prin trimiterea unui scrisori de intenție și a unui CV care să evidențieze studiile parcurse și interesul pentru arbitraj sau prin accesarea formularului de înregistrare.

Finalizare?
Modulul III de cursuri se va finaliza cu o evaluare a cunoștințelor dobândite, pornind de la soluționarea unui dosar arbitral printr-o hotărâre arbitrală, redactată într-un interval de timp de 3 ore, în baza unui dosar arbitral ale cărui acte vor fi puse la dispoziție participanților pe parcursul celor 3 zile în care vor fi testări continue.

La finalul celui de-al treilea modul de cursuri si după trecerea evaluării cu un punctaj minim total de 70% ce poate fi obținut din testările continue în proporție de 30% si evaluare 70%, absolvenții vor primi un certificat de atestare a cunoștințelor pentru exercitarea profesiei de arbitru și dobândirea calității de membru a AIB&A

Conținut?
Decizia/Hotărârea Arbitrală
– Tipuri de hotărâri arbitrale
– Conținut
– Efecte juridice
– Res judicata
– Remedii (îndreptare eroare materială, explicare dispozitiv, acțiune în anulare, altele)
– Punerea în executare, recunoaștere
– Temeiuri de refuz de recunoaștere și punere în executare conform Convenției de la New York, conform Codului de Procedură Civilă Român

Cine?
Formator: Conf. Univ. Dr. Beatrice Onica Jarka

Data

mart. 24 2024
Expirate

Ora

8:00
Categorii

Organizator

Conf. Univ. Dr. Beatrice Onica Jarka